Αυτό που θέλουν οι Ταξιδιώτες

Παγκόσμια έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2020 αποκαλύπτει τις νέες προτιμήσεις και προσδοκίες των ταξιδιωτών

Τα κύρια σημεία της έρευνας

Κατά τη διάρκεια του 2020, ρωτήσαμε 34.000 ταξιδιώτες σε 13 χώρες σε όλον τον κόσμο. Αποκάλυψαν τι επηρεάζει τις αποφάσεις τους, όταν κάνουν κρατήσεις, μοιράστηκαν μαζί μας τις αλληλεπιδράσεις που εκτιμούν περισσότερο ως πελάτες και μας είπαν πώς ο COVID‑19 έχει αλλάξει τα σχέδια και τις προτιμήσεις τους όσον αφορά τα ταξίδια. Ορίστε μερικά από τα πιο σημαντικά αποτελέσματα:

Νέες προτιμήσεις

 • Το 57% των ταξιδιωτών θα κλείσει ταξίδια τους πρώτους έξι μήνες. Μετά τον COVID‑19, η πλειοψηφία περιμένει να κλείσει ένα ξενοδοχείο ή μια τουριστική κατοικία μέσα σε έξι μήνες. Από αυτούς, το 34 % θα κάνει κράτηση μέσα σε τρεις μήνες
 • Οι άνθρωποι σκοπεύουν να ταξιδεύουν όσο πριν. Τα δύο τρίτα των ταξιδιωτών παγκοσμίως σχεδιάζουν να κάνουν τον ίδιο αριθμό ταξιδιών, όπως πριν την πανδημία.
 • Το 71% θα κάνει κράτηση μέσω ενός τρίτου μέρους. Πάνω από τα δύο τρίτα των ταξιδιωτών δηλώνουν ότι θα έκλειναν το πρώτο τους ταξίδι μετά την πανδημία μέσω μιας online σελίδας κρατήσεων ή ενός ταξιδιωτικού πράκτορα.

Βασικές προσδοκίες

 • Εννιά φωτογραφίες καθορίζουν το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών για ένα κατάλυμα. Οι ταξιδιώτες αναφέρουν ότι χρειάζονται κατά μέσο όρο εννιά φωτογραφίες, για να αποφασίσουν αν ενδιαφέρονται να διαμείνουν σε ένα κατάλυμα. Πάνω από το ένα τρίτο θα ήθελε 10 ή περισσότερες φωτογραφίες.
 • Οι προσφορές δελεάζουν τους ταξιδιώτες να κάνουν κράτηση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το 90% δηλώνει ότι οι εκπτώσεις και οι προσφορές πρόσθετων παροχών μπορούν να τους πείσουν να παρατείνουν μια διαμονή..
 • Μια σύντομη και αποτελεσματική εμπειρία check-in. Το 69% των ταξιδιωτών παγκοσμίως θα προτιμούσε να έχει επαφή με το προσωπικό κατά την άφιξη για λιγότερο χρόνο.

Ανάλυση των δεδομένων.

Αυτή η έκθεση περιλαμβάνει δεδομένα από δύο ερευνητικές μελέτες. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαρτίου 2020, ακριβώς πριν την επιβολή παγκόσμιων ταξιδιωτικών περιορισμών για την αντιμετώπιση της έξαρσης της νόσου COVID‑19. Συμμετείχαν σε αυτή 26.000 ενήλικες (18+) διαφόρων εθνικοτήτων, 2.000 άτομα από 13 χώρες: Αυστραλία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Νότια Αφρική, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, Αργεντινή, Βραζιλία, Μεξικό και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Η δεύτερη έρευνα πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2020 και αναλύει τα αρχικά αποτελέσματα λαμβάνοντας υπόψη την πανδημία. Συμμετείχαν σε αυτή 8.000 ταξιδιώτες, 1.000 από καθεμιά από τις ακόλουθες χώρες: Αυστραλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Μεξικό, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Η συνδυαστική ανάλυση παρέχει μια ξεκάθαρη εικόνα του πώς οι προτιμήσεις έχουν αλλάξει και συνεχίζουν να αλλάζουν και τι θέλουν οι ταξιδιώτες.

Αυτό που θέλουν οι ταξιδιώτες

Λίγες εβδομάδες αφότου οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί παγκοσμίως άρχισαν να αίρονται, αρχίσαμε να παρατηρούμε σταδιακή αύξηση στις ταξιδιωτικές κρατήσεις. Οι άνθρωποι ανυπομονούν να ταξιδέψουν. Θέλουν να ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους και να αποδράσουν. Ωστόσο, η κατάσταση είναι ακόμη αβέβαιη. Πάνω από 150 χώρες παραμένουν μερικώς ή εντελώς κλειστές για διεθνείς ταξιδιώτες. Οι εξάρσεις του COVID‑19 σε αγορές που είχαν καταφέρει να τον περιορίσουν και νέοι περιορισμοί για καραντίνα συνεχίζονται. Αν γνωρίζετε ποιοι θα ταξιδέψουν πρώτα και πότε σκοπεύουν να κλείσουν τη διαμονή τους, θα σας βοηθήσει να προσαρμόσετε ανάλογα τα επιχειρηματικά σας σχέδια. Επίσης, οι πληροφορίες για το πώς οι ταξιδιώτες λαμβάνουν αποφάσεις, όταν κάνουν κρατήσεις, και τι περιμένουν να απολαύσουν ως πελάτες, θα σας βοηθήσουν να ανακάμψετε επιτυχώς. Ρωτήσαμε ταξιδιώτες σε όλον τον κόσμο, άτομα όλων των ηλικιών που ταξιδεύουν με και χωρίς παιδιά, για λόγους αναψυχής καθώς και για επαγγελματικούς, με στόχο να σας βοηθήσουμε να ανταποκριθείτε καλύτερα σε αυτά που θέλουν οι ταξιδιώτες τώρα. Τα ευχάριστα νέα είναι ότι ο κόσμος θα αρχίσει ξανά να ταξιδεύει. Αν προσαρμόσετε τις στρατηγικές σας, ώστε να ανταποκριθείτε στις νέες προτιμήσεις και τις προσδοκίες των κύριων ταξιδιωτών, θα σας βοηθήσει να ανακάμψετε. Αυτή η έκθεση ρίχνει φως στις νέες συμπεριφορές των ταξιδιωτών και σας δίνει δημιουργικές ιδέες όσον αφορά το πώς να προσελκύσετε πελάτες και κρατήσεις στην περίοδο μετά την πανδημία.

Η επίδραση του COVID-19 στις προτιμήσεις
των ταξιδιωτών

Η ταξιδιωτική βιομηχανία βασίζεται στους ανθρώπους που εξερευνούν τον κόσμο, δημιουργούν επαφές και ανακαλύπτουν πλούσιες κουλτούρες και μέρη απαράμιλλης ομορφιάς. Το 2020 οι παγκόσμιοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που σχεδιάστηκαν, για να σταματήσουν την εξάπλωση του COVID‑19, έβαλαν τέλος στα επαγγελματικά ταξίδια, τις διακοπές και τις περιπέτειες για εβδομάδες και εβδομάδες. Ρωτήσαμε άτομα στις ακόλουθες οκτώ χώρες: Αυστραλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Μεξικό, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Σκοπός μας ήταν να καταλάβουμε πώς η πανδημία έχει αλλάξει τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών και από ποιες περιοχές προέρχονται οι διαφορές. Διαβάστε τι μας αποκάλυψαν

Οι περισσότεροι θα ταξιδέψουν τους πρώτους έξι μήνες

Οι ταξιδιώτες θέλουν πολύ να έρθουν ξανά σε επαφή με τους ανθρώπους και τα μέρη που τους λείπουν περισσότερο. Η πλειοψηφία των ταξιδιωτών (57%) δηλώνει ότι θα κάνει την πρώτη κράτηση σε ξενοδοχείο ή τουριστική κατοικία μέσα στους πρώτους έξι μήνες μετά το τέλος της έξαρσης και πάνω από το ένα τρίτο (34%) λένε ότι θα κάνουν κράτηση μέσα στους πρώτους τρεις μήνες. Αυτό ισχύει για όλες τις χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα εκτός από την Ιαπωνία, όπου τα δύο τρίτα των ταξιδιωτών (63%) δηλώνουν ότι θα περιμένουν περισσότερο από έξι μήνες, έως ότου κλείσουν την πρώτη τους διαμονή. Λόγοι για ταξίδια. Από τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα, πάνω από το ένα τρίτο (34%) αναφέρουν ότι σκοπεύουν το πρώτο τους ταξίδι να είναι απλώς για διακοπές, ειδικά στη Γερμανία, όπου σχεδόν οι μισοί (48%) ανυπομονούν να χαλαρώσουν. Οι τρεις κύριοι λόγοι για ταξίδια: να περάσουν χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους (26%) και ρομαντικές διακοπές για
ζευγάρια (13%). Μόνο το 4% των ταξιδιωτών παγκοσμίως θα ταξιδέψει για επαγγελματικούς λόγους, ενώ το 7% αυτών θα δώσουν προτεραιότητα σε ένα αξιομνημόνευτο ταξίδι που θα κάνουν μία φορά στη ζωή τους Το 57% θα κλείσει ένα ξενοδοχείο ή μια τουριστική κατοικία μέσα σε έξι μήνες Το 66% θα κάνει τον ίδιο αριθμό ταξιδιών (ή περισσότερα)

Η πανδημία δεν έχει επηρεάσει σημαντικά τα ταξιδιωτικά σχέδια των ανθρώπων για το 2021. Παγκοσμίως, τα δύο τρίτα των ταξιδιωτών (66%) σκοπεύουν τα ταξιδέψουν κάποιες φορές, όπως θα ταξίδευαν συνήθως, αν όχι και παραπάνω. Συγκεκριμένα το 45% των ταξιδιωτών είπε ότι το ποσοστό των ταξιδιών θα παραμείνει το ίδιο, με το 21% να δηλώνει ότι θα ταξιδέψει περισσότερο και το 34% ότι σκοπεύει να ταξιδέψει λιγότερο. Οι ταξιδιώτες που περιμένουν ότι θα αλλάξουν τη συμπεριφορά τους κυρίως μετά την πανδημία είναι από το Μεξικό, όπου το 27% σκοπεύει να ταξιδέψει περισσότερο και το 44% σκοπεύει να ταξιδέψει λιγότερο από ό,τι συνήθως.

Νέες προτιμήσεις για τον τύπο των ταξιδιών

Η πλειοψηφία (73%) αναφέρει ότι θα υπάρξει αλλαγή στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών μετά τον COVID‑19. Ανάμεσα στις πιο σημαντικές αλλαγές παγκοσμίως περιλαμβάνονται οι ακόλουθες: το 31% θα κάνει περισσότερα ταξίδια εσωτερικού, το 22% θα ταξιδέψει περισσότερο με αυτοκίνητο και το 20% θα απολαύσει περισσότερο διακοπές χαλάρωσης στην παραλία.

Διαφορές σε παγκόσμιο επίπεδο

 • Το ενδιαφέρον για ταξίδια εσωτερικού διαφέρει στις χώρες της Ευρώπης. Η νέα προτίμηση για ταξίδια εσωτερικού εμφανίζεται περισσότερο στην Ισπανία (42%) και πολύ λιγότερο στη Γαλλία (12%). Οι ταξιδιώτες στη Γερμανία σκοπεύουν να κάνουν περισσότερα ταξίδια διεθνώς (18%) σε σύγκριση με τους ταξιδιώτες παγκοσμίως (12%).
 • Οι σόλο ταξιδιώτες αυξάνονται στη Γαλλία. Η επιθυμία για σόλο ταξίδια έχει εκτοξευτεί στη Γαλλία (25%) σε σύγκριση με τη μέση αύξηση παγκοσμίως (12%).
 • Οι ταξιδιώτες στις ΗΠΑ ταξιδεύουν περισσότερο με το αυτοκίνητο. Η αυξημένη επιθυμία για ταξίδια με το αυτοκίνητο εμφανίζεται σημαντικά παραπάνω στις ΗΠΑ (32%) σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη χώρα που συμμετείχε στην έρευνα.
 • Οι ταξιδιώτες στο Μεξικό επιθυμούν διακοπές στην παραλία. Οι Μεξικανοί ταξιδιώτες έχουν εκδηλώσει μεγάλη επιθυμία για διακοπές χαλάρωσης στην παραλία (32%).

Τα άτομα κάτω των 40 ετών θα ταξιδέψουν πρώτα

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η γενιά Υ και οι Millenial θα είναι οι πρώτοι που θα κλείσουν ταξίδια. Δύο στους τρεις (67%) σκοπεύουν να ταξιδέψουν μέσα στους πρώτους έξι μήνες μετά την πανδημία και πάνω από δύο στους πέντε (43%) θα κάνουν ταξίδι στους πρώτους τρεις μήνες. Οι Γερμανοί κάτω των 40 ετών επιθυμούν ιδιαίτερα να κάνουν διακοπές, με το 76% να τονίζει ότι θα ταξιδέψει μέσα στους πρώτους έξι μήνες. Αντίθετα, όσοι είναι πάνω από 40 είναι πιο διστακτικοί όσον αφορά τα ταξίδια, με το 49% αυτών να περιμένει τουλάχιστον έξι μήνες, για να κλείσει το πρώτο ταξίδι.

Το χάσμα στις προτιμήσεις των γενεών. Καθώς εξετάζουμε πώς οι προτιμήσεις των ταξιδιωτών έχουν αλλάξει με βάση την ηλικία, βλέπουμε τους ταξιδιώτες κάτω των 40 ετών να είναι πιο περιπετειώδεις. Πιο συγκεκριμένα, είναι:

 • Πιο πρόθυμοι να ταξιδέψουν διεθνώς (15% έναντι 9%)
 • Δύο φορές πιο πιθανό να επισκεφτούν μια μεγάλη πόλη (11% έναντι 6%)
 • Λιγότερο πιθανό να κάνουν περισσότερα ταξίδια με αυτοκίνητο (18% έναντι 24%)

Σε αναμονή η ζήτηση για επαγγελματικά ταξίδια

Οι business ταξιδιώτες αναμένουν ότι θα αρχίσουν να ταξιδεύουν ξανά γρήγορα και να ταξιδεύουν περισσότερο. Εκείνοι που δήλωσαν ότι το πρώτο τους ταξίδι θα είναι μόνο για επαγγελματικούς λόγους αντιπροσωπεύουν περίπου το 4% από το σύνολο των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα. Από αυτούς, δύο στους πέντε (40%) δηλώνουν ότι αναμένουν να ταξιδέψουν περισσότερο μετά την πανδημία, σε μεγάλη αντίθεση με το 17% των ταξιδιωτών αναψυχής, οι οποίοι προβλέπουν το ίδιο. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η πλειοψηφία των business ταξιδιωτών (56%) αναμένουν ότι θα συνεχίσουν τα επαγγελματικά ταξίδια μέσα στους πρώτους τρεις μήνες. Στις ΗΠΑ, αυτός ο αριθμός είναι υψηλότερος (67%), αλλά χαμηλότερος στην Ιαπωνία (30%). Στην πραγματικότητα, σχεδόν ένας στους πέντε (19%) των business ταξιδιωτών δήλωσε ότι θα ταξιδέψει με αυτοκίνητο τον πρώτο μήνα, σε σύγκριση με μόλις 8% των ταξιδιωτών αναψυχής.

Οι ταξιδιώτες θα κάνουν κράτηση μέσω τρίτων μερών

ΟΙ ταξιδιώτες σκοπεύουν να κλείσουν τις πρώτες διαμονές τους μετά τον COVID‑19 μέσω online και offline ταξιδιωτικών πρακτορείων. Σε παγκόσμιο επίπεδο, πάνω από τα δύο τρίτα (71%) των ταξιδιωτών θα κάνουν κράτηση μέσω ενός τρίτου μέρους, με λιγότερο από το ένα τρίτο (29%) να προτιμούν να κάνουν κράτηση απευθείας σε ένα κατάλυμα. Η επιθυμία να κάνουν απευθείας κράτηση είναι μεγαλύτερη για τους ταξιδιώτες από το Μεξικό (40%) και τις Ηνωμένες Πολιτείες (38%) και σημαντικά χαμηλότερη για τους ταξιδιώτες από τη Γερμανία (18%), την Ισπανία (21%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (22%). Η πλειοψηφία των ταξιδιωτών προτιμά να κάνει κράτηση μέσω online ταξιδιωτικών εταιρειών. Από αυτούς που κλείνουν μέσω τρίτων μερών, το 53% προτιμά να χρησιμοποιήσει online ταξιδιωτικά πρακτορεία, με λιγότερο από έναν στους πέντε (18%) να επιλέγει να συνεργαστεί με ταξιδιωτικά πρακτορεία που διαθέτουν γραφεία. Μόνο το 10% των ταξιδιωτών από τις ΗΠΑ δηλώνει ότι θα κάνει κράτηση μέσω ενός πρακτορείου (offline). 7 στους 10 προτιμούν να κλείσουν διαμονή μέσω ενός ταξιδιωτικού πράκτορα

Αυτό που θέλουν οι ταξιδιώτες

Πριν την πανδημία, θέλαμε να καταλάβουμε καλύτερα τι επηρεάζει τις αποφάσεις των ταξιδιωτών, όταν κάνουν κράτηση. Στα τέλη Φεβρουαρίου κάναμε έρευνα ανάμεσα σε 26.000 ταξιδιώτες σε δεκατρείς χώρες. Μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους μαζί μας όσον αφορά το περιεχόμενο των καταχωρίσεων, τις τιμές και τις προσφορές, την εμπειρία πελατών και άλλα. Τώρα, καθώς είστε στη φάση της ανάκαμψης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα ουσιαστικά δεδομένα, για να ξεχωρίσετε από τους ανταγωνιστές σας, να αυξήσετε τις κρατήσεις σας και να αποκομίσετε θετικά σχόλια από τους ικανοποιημένους πελάτες σας.

Οι ποιοτικές καταχωρίσεις αυξάνουν την εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών να κάνουν κράτηση

Πάνω από το 50% των ταξιδιωτών παγκοσμίως σκοπεύει να κλείσει τις πρώτες διαμονές μέσω online ταξιδιωτικών εταιρειών. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή, για να ελέγξετε και να βελτιώσετε την καταχώριση του καταλύματός σας, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα τους προσελκύσετε. Οι φωτογραφίες αυξάνουν την εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών. Οι ταξιδιώτες αναφέρουν ότι κοιτάζουν κατά μέσο όρο 10 φωτογραφίες, όταν σκέφτονται να κάνουν κράτηση σε ένα κατάλυμα, και θεωρούν ότι είναι απαραίτητο να δουν τουλάχιστον εννιά, πριν αποφασίσουν αν ενδιαφέρονται να κάνουν κράτηση. Η πλειοψηφία (53%) δήλωσε ότι οι κακές φωτογραφίες θα τους κάνουν να απορρίψουν ένα κατάλυμα. Οι φωτογραφίες που θέλουν να δουν περισσότερο περιλαμβάνουν:

 • Τις φωτογραφίες του δωματίου (81%)
 • Τις φωτογραφίες του μπάνιου (61%)
 • Το εξωτερικό μέρος του καταλύματος (56%)

Ωστόσο, υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στις περιοχές. Οι ταξιδιώτες από τη Λατινική Αμερική θέλουν πολύ να βλέπουν φωτογραφίες
των παροχών, τόσο στο δωμάτιο όσο και στο κατάλυμα. Οι ταξιδιώτες από τη Νότια Αφρική, τα ΗΑΕ και τη Νότια Κορέα θέλουν να
βλέπουν φωτογραφίες από τη γειτονιά και τα κοντινά σημεία ενδιαφέροντος. Στη Βραζιλία και στην Ιαπωνία, οι ταξιδιώτες εκτιμούν
ιδιαίτερα τις φωτογραφίες από τις επιλογές εστιατορίων στους χώρους του καταλύματος.

Κύριοι λόγοι για τους οποίους οι ταξιδιώτες απορρίπτουν ένα κατάλυμα:

 • Κακές φωτογραφίες
 • Ελλιπείς περιγραφές παροχών
 • Αρνητικά σχόλια

Οι περιγραφές των παροχών έχουν σημασία. Οι ταξιδιώτες είναι πιο πιθανό να απορρίψουν ένα κατάλυμα αν η καταχώρισή του έχει ελλιπείς περιγραφές παροχών (47%). Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη Νότια Κορέα (67%), το Μεξικό (53%), τη Γαλλία (52%) και τη Γερμανία (51%), όπου μια ελλιπής περιγραφή παροχών επηρεάζει τους ταξιδιώτες περισσότερο από τις φωτογραφίες. Αν δώσετε πλήρεις πληροφορίες για τις διαθέσιμες παροχές στα δωμάτιά σας, τους κοινόχρηστους χώρους και τον περιβάλλοντα χώρο, θα βοηθήσετε τους ταξιδιώτες να καταλάβουν αν το κατάλυμά σας ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους και τι να περιμένουν από τη διαμονή τους σε εσάς.

Τα σχόλια είναι πιο σημαντικά από ποτέ. Σχεδόν σε παγκόσμιο επίπεδο, οι ταξιδιώτες διαβάζουν σχόλια. Σχεδόν τρεις στους τέσσερις ταξιδιώτες (73%) δηλώνουν ότι τα σχόλια παίζουν ρόλο στην απόφασή τους, για να κάνουν κράτηση, διαβάζοντας κατά μέσο όσο εννιά σχόλια ανά κατάλυμα. Αναζητούν επιβεβαίωση για:

 • Την καθαριότητα του δωματίου (78%)
 • Τη συνολική κατάσταση του καταλύματος (68%)
 • Την άνεση του δωματίου (56%)
 • Την εξυπηρέτηση πελατών (49%)
 • Προβλήματα σχετικά με πληρωμές (27%)

Οι απαντήσεις σε αρνητικά σχόλια αυξάνουν την εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών. Τα αρνητικά σχόλια αποτελούν κρίσιμο παράγοντα στη λήψη αποφάσεων με πάνω από τέσσερις στους πέντε ταξιδιώτες (82%) να θεωρούν ότι η κριτική ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αν το κατάλυμα δεν απαντήσει σε αυτή. Ωστόσο, το 92% των ταξιδιωτών εμπιστεύεται περισσότερο ένα ξενοδοχείο, όταν αυτό απαντά στα αρνητικά σχόλια.

Τρεις ενέργειες όσον αφορά τις απαντήσεις σε αρνητικά σχόλια:

1. Απαντήστε με ένα σχέδιο δράσης για την επίλυση του προβλήματος (74%)

2. Προσθέστε μια φωτογραφία με τις βελτιώσεις (62%)

3. Ζητήστε συγνώμη ειλικρινά (51%)

Οι προσφορές επηρεάζουν τη λήψη αποφάσεων

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η τιμή αποτελεί τον πιο σημαντικό παράγοντα, όταν ένας πελάτης εξετάζει την καταχώριση ενός
ξενοδοχείου (73%). Οι ταξιδιώτες δυσκολεύονται να διαφοροποιήσουν τα ξενοδοχεία που έχουν παρόμοιες τιμές. Η πλειοψηφία
των ταξιδιωτών (82%) συμφωνεί ότι, όταν συγκρίνει ξενοδοχεία με παρόμοιο εύρος τιμών, τα περισσότερα από αυτά φαίνονται σε
γενικές γραμμές τα ίδια.
Οι προσφορές επηρεάζουν τη λήψη αποφάσεων. Οι προσφορές μάρκετινγκ αποτελούν ισχυρό εργαλείο, για να
προσελκύσουν την προσοχή των ταξιδιωτών και να τους πείσουν να κάνουν κρατήσεις. Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε, για να
αυξηθούν οι κρατήσεις για συγκεκριμένες εποχές ή περιόδους διαμονής ή για να στοχεύσετε σε συγκεκριμένους τύπους πελατών.
26.000 ταξιδιώτες έδωσαν σχόλια όσον αφορά ποιες προσφορές έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή στις αποφάσεις τους, όταν κάνουν
κράτηση

 • Χαμηλότερη τιμή για κρατήσεις που γίνονται 4 έως 12 εβδομάδες πριν τη διαμονή (38%)
 • Μια δωρεάν διανυκτέρευση αν ένας πελάτης μείνει για πολλές ημέρες (31%)
 • Μια δωρεάν παροχή, όπως πάρκινγκ ή πρωινό (31%)
 • Χαμηλότερο συνολικό κόστος αν γίνει κράτηση πτήσης μαζί με ξενοδοχείο (30%)
 • Αναβάθμιση δωματίου σε σουίτα ή σε δωμάτιο με θέα (27%)

Αυτές οι πέντε προσφορές παρέμειναν οι πιο ελκυστικές για τους ταξιδιώτες, ανεξάρτητα από την ηλικία, αλλά σημειώθηκαν μικρές διαφορές στη σειρά με την οποία τους επηρεάζουν ανάλογα με την περιοχή. Μια προσφορά έγκαιρης κράτησης ήταν σταθερά αυτή που επιθυμούσαν περισσότερο οι πελάτες. Ωστόσο, στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική καθώς και στη Λατινική Αμερική, η έκπτωση για την κράτηση μιας πτήσης και διαμονής μαζί ήταν η δεύτερη πιο ελκυστική προσφορά, με το 37% των ταξιδιωτών από τα ΗΑΕ, το Μεξικό και τη Γερμανία να προτιμούν τις προσφορές πακέτων

Το 90% των ταξιδιωτών μπορεί να πειστεί να παρατείνει τη διαμονή του

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η πλειοψηφία των ταξιδιωτών δήλωσε ότι μια προσφορά θα μπορούσε να επηρεάσει την απόφασή τους
να κλείσουν μια επιπλέον διανυκτέρευση πέρα από το αρχικό τους σχέδιο. Αυτός ο αριθμός ήταν υψηλότερος στα ΗΑΕ, τη Νότια
Αφρική, το Μεξικό, την Αργεντινή και τη Βραζιλία και χαμηλότερος (81%) στην Ιαπωνία και τη Γερμανία.
Τα πέντε κορυφαία κίνητρα για να παρατείνουν οι πελάτες τη διαμονή τους περιλαμβάνουν:

 • Εκπτώσεις δωματίων (74%)
 • Δωρεάν πρωινό (62%)
 • Αναβαθμισμένο δωμάτιο (51%)
 • Παρακολούθηση μιας εκδήλωσης ή συμμετοχή σε δραστηριότητα αποκλειστικά σε αυτήν την περιοχή (37%)
 • Δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορειάκι (32%)

Οι ταξιδιώτες από την Ιαπωνία θεώρησαν ότι οι εκπτώσεις δωματίων είναι πιο ελκυστικές (72%) σε σύγκριση με όσους συμμετείχαν στην έρευνα από άλλες χώρες. Στις ΗΠΑ το 50% των ταξιδιωτών δήλωσε ότι μια αναβάθμιση δωματίου είναι ελαφρώς πιο δελεαστική σε σχέση με το δωρεάν πρωινό (45%). Την ίδια στιγμή, στη Λατινική Αμερική, οι αναβαθμίσεις
δωματίων (29%) δεν ήταν τόσο ενδιαφέρουσες όσο η παρακολούθηση μιας μοναδικής εμπειρίας (45%) ή η δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορειάκι (38%)

Πάντα έχετε την ευκαιρία να εξατομικεύσετε την εμπειρία πελατών

Η παροχή εξατομικευμένης εμπειρίας στους πελάτες είναι μία από τις χαρές των επαγγελματιών στον τομέα της φιλοξενίας.
Ωστόσο, η τήρηση των ασφαλών αποστάσεων και άλλες βέλτιστες πρακτικές που απαιτούνται για τη μείωση της μετάδοσης του
COVID‑19 θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο καλωσορίζετε και εξυπηρετείτε τους ταξιδιώτες κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.
Καθώς σκέφτεστε πώς να προσαρμόσετε την εμπειρία πελατών σας, αυτά τα αποτελέσματα ίσως να σας βοηθήσουν.

Επικοινωνήστε από νωρίς και ενθαρρύνετε το διάλογο.

Οι ταξιδιώτες εκτιμούν την επικοινωνία και πάνω από τέσσερις στους πέντε (89%) είναι πρόθυμοι να μοιραστούν πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια και τις ανάγκες τους, για να βελτιώσουν τη διαμονή τους, όπως: • Ώρες άφιξης (63%) • Ανάγκες σχετικά με το δωμάτιο (56%) • Διατροφικές ανάγκες (41%) • Μέσα μεταφοράς για το ταξίδι (40%) Επίσης, σχεδόν όλοι οι ταξιδιώτες (93%) δήλωσαν ότι εκτιμούν ιδιαίτερα τη λήψη πληροφοριών από ένα κατάλυμα πριν το check-in. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα ΗΑΕ (98%), την Αργεντινή (97%) και τη Βραζιλία (96%). Οι πληροφορίες που ζητούν περισσότερο είναι οι ακόλουθες: • Ωράριο των παροχών στο κατάλυμα (58%) • Οδηγίες σχετικά με οδήγηση και πάρκινγκ (51%) • Συγκεκριμένες πληροφορίες για την περιοχή (49%) • Συστάσεις για εστιατόρια (47%) Από τότε που ξέσπασε η πανδημία του COVID‑19, η έρευνα στη βιομηχανία έχει αποκαλύψει ότι τα μέτρα καθαριότητας και υγιεινής απασχολούν κατά κύριο λόγο τους ταξιδιώτες, επομένως περιμένουμε ότι οι λεπτομέρειες όσον αφορά τα μέτρα υγείας και ασφάλειας κατά του COVID‑19 θα πρέπει να είναι τα κύρια αυτής της λίστας.

Για το check-in, η λέξη-κλειδί είναι «αποτελεσματικότητα».

Η πλειοψηφία των ταξιδιωτών (69%) αποκάλυψε ότι προτιμά το σύντομο και αποτελεσματικό check-in σε σύγκριση με μια εξατομικευμένη εμπειρία μεγαλύτερης διάρκειας που περιλαμβάνει περισσότερη αλληλεπίδραση με το προσωπικό. Αυτό ισχύει σε όλες τις περιοχές, με τους ταξιδιώτες από το ΗΒ και τις ΗΠΑ να εκδηλώνουν μια σαφέστερη προτίμηση (74%) σε σύγκριση με εκείνους στα ΗΑΕ (60%), στη Γαλλία (61%) και στη Βραζιλία (64%). Παρόλο που οι ταξιδιώτες προτιμούν αυτό το είδος του check-in, εξακολουθείτε να έχετε τη δυνατότητα να τους προσφέρετε μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία. Η επικοινωνία πριν και μετά το check-in, οι συστάσεις για την περιοχή, οι πιο πρόσφατες πληροφορίες όσον αφορά ανοιχτά εστιατόρια και μέρη αποτελούν καλούς τρόπους, για να εξασφαλίσετε ότι οι ταξιδιώτες θα απολαύσουν μια υπέροχη εμπειρία.

Το 93% των ταξιδιωτών εκτιμά τη λήψη πληροφοριών πριν το check-in

Μετατρέψτε τις πληροφορίες σε ενέργειες

Σε αυτήν την αβέβαιη ακόμη περίοδο, τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας μάς βοηθούν να προσανατολιστούμε. Τώρα είναι
η κατάλληλη στιγμή να εξετάσετε τι δράση μπορείτε να λάβετε με βάση αυτά τα δεδομένα, ώστε να δώσετε κίνητρα στους
ταξιδιώτες και να συμβάλετε στην ανάκαμψη της βιομηχανίας μας. Ορίστε μερικές ιδέες:

Επικεντρωθείτε σε αυτούς που θα ταξιδέψουν πρώτα, δηλ. άτομα κάτω των 40 ετών και οικογένειες. Η επιτυχημένη ανάκαμψη απαιτεί προσεκτική ισορροπία μεταξύ της χρήσης της τιμής, για να αποκτήσετε νέες κρατήσεις, και της κερδοφόρας λειτουργίας. Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία μάρκετινγκ στο Partner Central, για να στοχεύσετε σε προσφορές σε συγκεκριμένες ομάδες ταξιδιωτών. Για παράδειγμα: • Προσελκύστε ταξιδιώτες κάτω από 40 ετών προσφέροντας εκπτώσεις σε όσους κάνουν κράτηση μέσω των κινητών τηλεφώνων τους. • Τραβήξτε το ενδιαφέρον των οικογενειών και διατηρήστε τις ημερήσιες τιμές σας με την παροχή προσφορών πρόσθετης αξίας, όπως δωρεάν πρωινό, αναβάθμιση δωματίου ή υπηρεσία μεταφοράς από και προς το αεροδρόμιο. • Δελεάστε ταξιδιώτες από συγκεκριμένες αγορές με προσφορές στα πακέτα για πτήσεις και δωμάτια, π.χ. ένα κατάλυμα στην Καραϊβική μπορεί να στοχεύει σε πελάτες από το Μεξικό ή τις ΗΠΑ.

Χρησιμοποιήστε τις προσφορές, για να δελεάσετε τους ταξιδιώτες να μείνουν για περισσότερο καιρό. Όταν οι πελάτες έχουν αποφασίσει να ταξιδέψουν, χρησιμοποιήστε τις προσφορές, για να αυξήσετε το ποσοστό πληρότητάς σας. Σκεφτείτε να προσφέρετε δωρεάν πάρκινγκ σε αυτούς που είναι πιο πιθανό να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο. Προσφέρετε εκπτώσεις στα δωμάτια, αναβαθμίσεις ή δωρεάν πρωινό, όταν οι πελάτες διαμένουν, π.χ. για τρεις νύχτες ή για μια ολόκληρη εβδομάδα.

Προετοιμάστε το κατάλυμά σας να υποδεχτεί τους ταξιδιώτες που θα κάνουν πρώτοι κράτηση. Λόγω του COVID‑19, τα συνηθισμένα πρότυπα κρατήσεων των ταξιδιωτών έχουν αλλάξει με αποτέλεσμα να γίνονται κρατήσεις της τελευταίας στιγμής ή να προγραμματίζονται ξανά οι διακοπές για μετά από 12 μήνες. Βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι να προσελκύσετε όσο το δυνατό περισσότερες κρατήσεις:

 • Ανοίξτε πλήρως τη διαθεσιμότητά σας για το 2021.
 • Βελτιώστε τη διαθεσιμότητα με λιγότερο περιοριστικές πολιτικές και επιστρέψιμες τιμές
 • Χρησιμοποιήστε τις προσφορές «έγκαιρης κράτησης», για να αποκτήσετε τις πρώτες κρατήσεις σας, και στη συνέχεια προσθέστε εκπτώσεις «τελευταίας στιγμής», ανάλογα με τις ανάγκες σας
 • Διατηρήστε επαφή με ταξιδιώτες που έλαβαν κουπόνια, για να διαμείνουν στο κατάλυμά σας
 • Προσελκύστε αυτούς που θα ταξιδέψουν πρώτα μέσω online ταξιδιωτικών εταιρειών. Καθώς η πλειοψηφία των ταξιδιωτών παγκοσμίως στρέφεται σε online ταξιδιωτικές εταιρείες, για να αναζητήσει και να κλείσει ταξίδια, βεβαιωθείτε ότι η καταχώρισή σας έχει υψηλή απόδοση και ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των ταξιδιωτών:
 • Συμπεριλάβετε τουλάχιστον εννιά φωτογραφίες από τα υπνοδωμάτια, τα μπάνια και το εξωτερικό του καταλύματός σας
 • Αναφέρετε τις λεπτομέρειες δωματίων και τις παροχές του καταλύματος, καθώς και κοντινά σημεία ενδιαφέροντος
 • Απαντήστε σε αρνητικά σχόλια, εξηγώντας πώς σκοπεύετε να επιλύσετε προβλήματα ή ζητώντας συγνώμη.

Ορίστε τις προσδοκίες των πελατών επικοινωνώντας μαζί τους πριν το check-in. Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία για τις σχέσεις με τους πελάτες στο Partner Central, για να επικοινωνείτε μαζί τους πριν την άφιξη. Ενημερώστε τους ταξιδιώτες για τα μέτρα υγείας και υγιεινής που έχετε λάβει για την ασφάλειά τους και δώστε τους τις πληροφορίες που θεωρούν πιο χρήσιμες (ωράρια, οδηγίες και πρακτικές συμβουλές). Προσθέστε σε αυτά ένα αποτελεσματικό και σύντομο check-in, για να έχετε περισσότερες πιθανότητες να ανταποκριθείτε με επιτυχία στις απαιτήσεις των πελατών και να αποκομίσετε θετικά σχόλια.

Πηγή: Expedia Group

Κατεβάστε ολόκληρη την έρευνα από εδώ

Το Expedia Group, ως εταιρεία που δραστηριοποιείται σ τον τομέα των ταξιδιών, της τεχνολογίας και των μετακινήσεων των ανθρώπων, έχει ως αποστολή να κάνει τα ταξίδια πιο εύκολα, πιο ευχάριστα και πιο βολικά. Από ιστορικά πανδοχεία και αστικά ξενοδοχεία έως πολυτελή θέρετρα και σπίτια δίπλα σε λίμνη, βοηθάμε τα καταλύματα να συνδέονται με πελάτες υψηλής καταναλωτικής δυνατότητας, να γίνονται ανταγωνιστικά με επιτυχία και να αναπτύσσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.