Είναι γεγονός πως η χρονιά που πέρασε ήταν πολύ διαφορετική για όλους μας και βιώσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Και φυσικά, ο τουριστικός τομέας δεν έμεινε ανεπηρέαστος από τα γεγονότα.
Ωστόσο, παρά τις δυσκολίες, και με γνώμονα ότι με ισχυρή θέληση, ελπίδα και προσπάθεια όλα αντιμετωπίζονται, καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε. Έτσι, τηρώντας τα μέτρα, τα σύνορα της χώρας μας άνοιξαν και πάλι και ήμασταν σε θέση να υποδεχτούμε επισκέπτες από όλο τον κόσμο.
Τα καταλύματά μας, με κύριο στόχο την προστασία των φιλοξενούμενων, τέθηκαν κανονικά σε λειτουργία. Αυτή τη χρονιά, οι συνθήκες υγιεινής ήταν πιο σημαντικές από ποτέ. Γι’ αυτό, προτεραιότητα μας ήταν πάντα να τηρούμε αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα καθαριότητας που είχαν προβλεφθεί από την ελληνική κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου οι επισκέπτες που μας εμπιστεύτηκαν να νιώθουν άνετα και ασφαλείς, απολαμβάνοντας τη διαμονή τους στο έπακρο.
Σε αυτό το θετικό κλίμα κινηθήκαμε όλοι εμείς στην ομάδα της Hotelyzer καθόλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Καταβάλλαμε σημαντική προσπάθεια, ώστε να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε απόλυτα στις ανάγκες των επισκεπτών μας, δεδομένων των συνθηκών. Αυτή η πανδημία ήταν μια νέα πρόκληση για εμάς. Έχει, λοιπόν, ιδιαίτερο ενδιαφέρον να σας κοινοποιήσουμε κάποια στατιστικά σχετικά με τα χαρακτηριστικά των επισκεπτών μας.

Τop 10 Εθνικότητας Επισκεπτών

Στο παρακάτω διάγραμμα μπορείτε να δείτε τις 10 χώρες από τις οποίες λάβαμε το μεγαλύτερο ποσοστό των συνολικών κρατήσεων μας. Φέτος, όπως μπορείτε να δείτε, φιλοξενήσαμε περισσότερους Έλληνες σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι χώρες που ακολουθούν σε κατάταξη, καθώς οι επισκέπτες μας προέρχονταν από Γερμανία,Γαλλία,Αμερική,Πολωνία,Ελβετία ,Ιταλία, Αυστρία, Ολλανδία

Μέση Διάρκειας Διαμονής ανά Κράτηση
Παρόλα αυτά, κι ενώ παραπάνω είδαμε ότι οι Έλληνες ήταν πρώτοι σε προέλευση επισκεπτών στην κατάταξη, δεν ήταν και αυτοί με τη μεγαλύτερη διάρκεια διαμονής στα καταλύματά μας. Σύμφωνα με τα στατιστικά, οι κρατήσεις με μεγαλύτερη διάρκεια διαμονής έγιναν από Αμερικάνους, Γερμανούς, Αυστριακούς, κλπ. Εν αντιθέσει με τους Έλληνες και Ιταλούς, οι οποίοι ήταν εκείνοι με τη μικρότερη διάρκεια διαμονής.

Μέσος Όρος Ατόμων ανά Κράτηση

Ακόμα μια ενδιαφέρουσα διαφορά που παρατηρήθηκε σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές αφορά και στον μέσο όρο αριθμού των επισκεπτών. Οι πιο πολλές κρατήσεις ήταν για κάτω από 4 άτομα. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως, υπό το καθεστώς της πανδημίας, οι περισσότεροι τουρίστες προτίμησαν να μην ταξιδέψουν με πολλούς συγγενείς ή φίλους.

Ποσοστό Μηνιαίων Αφίξεων
Δεδομένου του κλεισίματος των συνόρων, οι αφίξεις των κρατήσεων περιορίζονται κυρίως στο 3μηνο Ιούλιος-Αύγουστος-Σεπτέμβριος. Τον Ιούλιο μάλιστα παρατηρείται απότομη αύξηση των αφίξεων. Αυτό φυσικά συνέβη, καθώς τα σύνορα άνοιξαν και πάλι προς τα τέλη Ιουνίου. Πιο συγκεκριμένα, κατά τον Ιούλιο το ποσοστό αφίξεων ανέρχεται στο 22%, ενώ ο Αύγουστος παρέμεινε ο πιο αποδοτικός μήνας με ποσοστό 29%. Τέλος, ο Σεπτέμβριος είχε επίσης αρκετές αφίξεις με ποσοστό 22% επί του συνόλου κρατήσεων.

Ποσοστό Κρατήσεων ανά πλατφόρμα προέλευσης.

Μάθε και εσύ πώς μπορείς να αυξήσεις τις απευθείας πωλήσεις σου μέσα από την δική σου ιστοσελίδα.

Αν σε ενδιαφέρει να συνεργαστούμε την ερχόμενη σεζόν, κάνε κλικ εδώ και κλείστε ένα ραντεβού μαζί μας