Σίγουρα, ως ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, είστε επιφορτισμένοι με την παροχή ομαλής, ευχάριστης και, όσο το δυνατόν, πιο ασφαλούς διαμονής για όλους τους επισκέπτες σας. Αν προωθείτε το κατάλυμά σας σε οικογένειες με παιδιά, τα παρακάτω μέτρα απαιτούνται για την προστασία τους.

Αν και η λήψη των απαραίτητων προφυλάξεων, για να διασφαλίσετε ότι τα καταλύματά σας είναι ασφαλή για επισκέπτες όλων των ηλικιών, θα χρειαστεί χρόνο και προσπάθεια, η ελαχιστοποίηση του κινδύνου ζημίας και τραυματισμού, και η προστασία σας από πιθανά προβλήματα, θα αξίζει τον κόπο. 

Ακολουθούν 7 σημεία στα οποία πρέπει να εστιάσετε, για να γίνει το ακίνητό σας μια ασφαλής επιλογή για οικογένειες:

  • Παράθυρα

Ως μια από τις πιο επικίνδυνες περιοχές μέσα σε κάθε σπίτι, το πρώτο πράγμα με το οποίο πρέπει να ασχοληθείτε για την προστασία των παιδιών είναι τα παράθυρα.

Υπάρχουν ποικίλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προβλέψετε ένα ατύχημα από το παράθυρο, συμπεριλαμβανομένων της εγκατάστασης ειδικών ασφαλειών για παιδιά, ενίσχυση των παραθύρων με εξωτερικά προστατευτικά και απομάκρυνση οποιωνδηποτε επίπλων, όπου μπορούν να ανέβουν τα παιδιά και να έχουν πρόσβαση στο παράθυρο. 

  • Σκάλες

Οι σκάλες είναι ακόμα μια συχνή τοποθεσία μέσα στο σπίτι, όπου προκαλούνται ατυχήματα. Βεβαιωθείτε ότι τα κάγκελα είναι ασφαλή και σκεφτείτε το ενδεχόμενο να τοποθετήσετε παιδικά κάγκελα ασφαλείας στο πάνω και στο κάτω μέρος της σκάλας, για μεγαλύτερη προστασία.

Θα μπορούσατε επίσης να αγοράσετε αφαιρούμενα παιδικά πορτάκια ασφαλείας, τα οποία θα τοποθετείτε εφόσον ζητηθεί ή αν γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι κάποιος από τους επισκέπτες σας θα έχει μαζί του μικρής ηλικίας παιδιά.

  • Πιθανοί κίνδυνοι

Για τα μικρά παιδιά, ακόμη και τα καθημερινά είδη μπορεί να ενέχουν κίνδυνο. Κάντε ένα έλεγχο στο κατάλυμα σας για τυχόν πιθανούς κινδύνους όπως ηλεκτρικές πρίζες, κρεμαστά καλώδια, αιχμηρές άκρες ή χαμηλά συρτάρια και ντουλάπια.

Κάτι τόσο απλό όσο η τοποθέτηση κλειδαριών για παιδιά σε προσιτά συρτάρια, η τοποθέτηση μαξιλαριών πάνω από αιχμηρές γωνίες, η στερέωση επίπλων στους τοίχους ή η κάλυψη των υποδοχών των πριζών απαιτεί ελάχιστη προσπάθεια και μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην πρόληψη σοβαρών τραυματισμών.

  • Ανιχνευτές και συναγερμοί καπνού 

Για χάρη όλων των επισκεπτών σας, όχι μόνο εκείνων με μικρά παιδιά, πρέπει να εγκαταστήσετε συναγερμούς και ανιχνευτές καπνού.

Φυσικά, κάποιοι γονείς, όταν κάνουν κράτηση για τις διακοπές, έχουν περισσότερες πιθανότητες να ελέγξουν αν τα ακίνητα που σκέφτονται να ενοικιάσουν είναι εξοπλισμένα με αυτές τις συσκευές που πιθανόν να χρειαστεί να σώσουν τη ζωή τους. Ελέγχετε τακτικά τους ανιχνευτές για να βεβαιωθείτε ότι είναι σε κατάσταση λειτουργίας και σημειώστε στις περιγραφές της καταχώρησής σας ότι υπάρχουν ανιχνευτές καπνού και μονοξειδίου του άνθρακα στις εγκαταστάσεις.

  • Πισίνες και υδρομασάζ

Οι πισίνες και τα τζακούζι αποτελούν μεγάλο πόλο έλξης για τους επισκέπτες, αλλά με τον πνιγμό ως μεγάλη αιτία θνησιμότητας παγκοσμίως, είναι σημαντικό να λάβετε ολοκληρωμένες προφυλάξεις ασφαλείας προτού επιτρέψετε παιδιά στις εγκαταστάσεις.

Παρέχετε φουσκωτό σωσίβιο, αλλά βεβαιωθείτε ότι οι ενοικιαστές σας γνωρίζουν ότι αυτά δεν αποτελούν εναλλακτική λύση για την στενή παρακολούθηση των παιδιών τους ανά πάσα στιγμή. Βάλτε ένα σαφές σημάδι που ορίζει ότι τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται από έναν ενήλικα στο χώρο της πισίνας, ο οποίος μπορεί να σας προστατεύσει από οποιαδήποτε ευθύνη και, το πιο σημαντικό, να σώσετε ζωές.

Φυσικά στην πισίνα σας πρέπει να αναγράφονται οι διαστάσεις και το βάθος και αν έχετε παιδική πισίνα εντός της πισίνας σας, το ιδανικό είναι να είναι περιμετρικά προφυλαγμένη με ένα κάγκελο. Φυσικά αυτό δεν αναιρεί ότι οι γονείς πρέπει να προσέχουν τα παιδιά τους, απλά τους προσφέρετε μία επιπλέον ασφάλεια.

  • Εύθραυστα αντικείμενα

Εάν έχετε επενδύσει πολλά στον εσωτερικό σχεδιασμό των ακινήτων σας και τα έχετε εξοπλιστεί με πολλά ελκυστικά, αλλά ευάλωτα αξεσουάρ (βάζα, φωτιστικά δαπέδου, οτιδήποτε είναι κατασκευασμένο από γυαλί ή πορσελάνη), ίσως να πρέπει να σκεφτείτε δύο φορές για τη διαφήμιση του ακινήτου σας ως φιλικό προς την οικογένεια.

Δεν θα είστε ευχαριστημένοι με σπασμένα αντικείμενα και οι φιλοξενούμενοι σας δεν θα μπορούν να ξεκουραστούν εύκολα, γνωρίζοντας ότι αυτά τα αντικείμενα αποτελούν πόλο έλξης για τα μικρά παιδιά.

Φυσικά, υπάρχει πάντα η επιλογή διαφοροποίησης του χαρτοφυλακίου ακινήτων σας, ώστε να περιλαμβάνονται και χώροι για παιδιά όσο και πολυτελή καταλύματα μόνο για ενήλικες.

  • Καθαριότητα

Η διαφήμιση των ακινήτων σας ως φιλικά προς τα παιδιά σημαίνει ότι θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχουν καθαριστεί διεξοδικά μεταξύ κάθε διαμονής.

Ζητήστε από το προσωπικό καθαρισμού να δώσει ιδιαίτερη προσοχή κατά την προετοιμασία των δαπέδων και των περιοχών χαμηλής επιφάνειας για οικογένειες με παιδιά και, εάν υπάρχουν περιοχές με χαλιά, εξετάστε το ενδεχόμενο να τα καθαρίσετε επαγγελματικά περιστασιακά για να αφαιρέσετε τυχόν επικίνδυνα αντικείμενα, σκόνες, λεκέδες, μικροαντικείμενα που μπορεί να μην γίνουν αντιληπτά σε ένα τυπικό καθάρισμα.

Σε κάθε περίπτωση τώρα με τον ιό θα πρέπει να φροντίζετε διεξοδικά την καθαριότητα, καθώς οι οικογένειες και δη με μικρά παιδιά και βρέφη είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στο θέμα αυτό.

Η απόδειξη βρίσκεται στις κρατήσεις

Μόλις καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσετε ότι το κατάλυμα σας είναι ασφαλές και κατάλληλο για μικρά παιδιά, σημειώστε το σίγουρα στις περιγραφές σας, ίσως μπορείτε ακόμη και λεπτομερώς να αναφέρετε τις προσπάθειες που έχετε καταβάλει για να εγγυηθείτε στις οικογένειες ότι μπορείτε να τους προσφέρετε μία διαμονή χωρίς άγχος.\

Οι γονείς να είστε βέβαιοι ότι εκτιμούν ότι κάποιος έχει λάβει υπόψη όλους τους κινδύνους και φροντίζει να έχει ένα φιλικό χώρο βάση των περιγραφών του. Σε περίοδο περίεργη για όλους φροντίστε να προωθείτε το κατάλυμα σας σωστά, προσφέροντας μία ιδανική διαμονή για τους καλεσμένους σας.