Βρετανικός τουρισμός: Οι κρατήσεις all in κυριαρχούν στις χειμερινές διακοπές – Κρήτη και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς

traveler airplane watching in airport

Share This Post

H τάση ταξιδιωτικών κρατήσεων τελευταίας στιγμής που πρωταγωνίστησε ως κυρίαρχη τάση στη Βρετανική αγορά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και κατά τη χειμερινή σεζόν, με τους Βρετανούς να αναζητούν τη ασφάλεια των all inclusive πακέτων εν μέσω αύξησης του κόστους ζωής.

Σύμφωνα με το online τουριστικό γραφείο Travel Republic, σχεδόν το ένα τρίτο (32%) των κρατήσεων που πραγματοποιήθηκαν στην εταιρία την περασμένη εβδομάδα αφορούν τις επερχόμενες χειμερινές διακοπές “half-term”, με το 40% εκ των ταξιδιών για τα οποία έχει γίνει κράτηση να είναι all inclusive πακέτα, αυξημένα κατά 10% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2019.

Σχεδόν οι μισές οικογένειες (46%) που θα ταξιδέψουν στις σχολικές διακοπές του χειμώνα θα το κάνουν στο πλαίσιο διακοπών all inclusive έναντι 38% των ζευγαριών. Αυτό είναι ενδεικτικό της επιθυμίας τους να διασφαλίσουν εκ των προτέρων τον συνολικό προϋπολογισμό των διακοπών τους.

Εκτός από την ασφάλεια που προσφέρουν τα all inclusive, οι ταξιδιώτες τα επιλέγουν και για την προσιτή τιμή τους, καθώς σύμφωνα με δεδομένα της Travel Republic, τα πακέτα all inclusive, κατά μέσο όρο, είναι φθηνότερα κατά 15% έναντι των διακοπών στη βάση του B&B ή ημιδιατροφής.

Οι κορυφαίοι προορισμοί για τους ταξιδιώτες της Travel Republic για αυτό τον Οκτώβριο είναι η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Μαγιόρκα, το Benidorm, η Τενερίφη, η Λανθαρότε, η Ρόδος και η Κρήτη. Δημοφιλείς μακρινοί προορισμοί είναι οι Μαλδίβες, το Ντουμπάι, η Φλόριντα, το Μεξικό και η Καραϊβική.

Για τις σχολικές διακοπές του χειμώνα, τη μεγαλύτερη αύξηση κρατήσεων all in έναντι του 2019 παρουσιάζει η Τουρκία και ακολουθούν η Ελλάδα, τα Μπαρμπέιντος και η Βουλγαρία.

Το ένα τρίτο των κρατήσεων αφορά πεντάστερα ξενοδοχεία, με τους Βρετανούς να επιλέγουν να δαπανήσουν περισσότερα για τις διακοπές που θα κάνουν τώρα παρά για περισσότερες αποδράσεις. Αυτό έχει οδηγήσει σε αύξηση της μέσης τιμής κράτησης, η οποπία είναι κατά 46% υψηλότερη έναντι της περιόδου προ πανδημίας.

 

Πηγή: Tornosnews.gr

Διαβάστε περισσότερα