Το internet marketing αποτελεί μια από τις σημαντικότερες επενδύσεις κάθε επιχείρησης. Ειδικά στον κλάδο του τουρισμού, το διαδικτυακό μάρκετινγκ αποτελεί ένα βασικό μέρος στη διαχείριση τουριστικών καταλυμάτων. Είναι το μέσον για να σας βοηθήσει να συνδεθείτε με έναν μεγάλο αριθμό πελατών σας, να τους παρουσιάσετε τα προνόμια και την ομορφιά του καταλύματός σας και να τους πείσετε ότι ο συγκεκριμένος προορισμός είναι και ο ιδανικός για αυτούς. Μια ολοκληρωμένη στρατηγική internet marketing πρέπει να εκμεταλλεύεται όλα τα διαθέσιμα μέσα προκειμένου να επιφέρει καλύτερα αποτελέσματα. Πάμε να δούμε μερικά από αυτά…

Τα βασικά μέρη ενός αποτελεσματικού internet marketing

ίντερνετ μάρκετινγκ για ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα

Επαγγελματική Φωτογράφιση

Οι φωτογραφίες είναι μια αποτελεσματική μέθοδος στο internet marketing, ειδικά στον τουρισμό, παρέχοντας μια ισχυρή οπτική εμπειρία για τον επισκέπτη ενώ ταυτόχρονα συμβάλει και στην οικοδόμηση μια δυνατής παρουσίας στο διαδίκτυο. Η επαγγελματική φωτογράφιση ενός τουριστικού καταλύματος οδηγεί στην δραματική αύξηση των κρατήσεών σας μέσω καναλιών OTA όσο και στην αύξηση απευθείας κρατήσεων από τον ιστότοπό σας. Επιπρόσθετα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις επαγγελματικές αυτές φωτογραφίες σε ιστοσελίδες όπως το Flickr, στα κοινωνικά δίκτυα κλπ. Πάντοτε θα πρέπει να εξηγείτε στον θεατή αυτό που απεικονίζετε προκειμένου να του δημιουργήσετε ευχάριστα συναισθήματα και ταυτόχρονα να του εξηγήσετε που θα βρει το κατάλυμά σας. Για τον λόγο αυτό πρέπει πάντοτε να χρησιμοποιείται ετικέτες (λεζάντες) στις φωτογραφίες σας καθώς και meta περιγραφές για καλύτερα αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης.

Internet Marketing με Βίντεο

Χρησιμοποιήστε τα βίντεο, συνδυαστικά με τις φωτογραφίες, για να δώσετε στους θεατές πολύτιμες πληροφορίες για το κατάλυμά σας. Μην χρησιμοποιείτε βίντεο που να αναφέρουν μόνο πόσο ωραίο είναι το κατάλυμά σας. Προσπαθήστε να παρέχετε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με δραστηριότητες, με αξιοθέατα της περιοχής σας κλπ ώστε να είναι ενδιαφέροντα προς τον επισκέπτη και να τον πείσετε να έρθει να μείνει σε εσάς.

Online Κατάλογοι Επιχειρήσεων

Οι Χάρτες Google και το Google Business καθώς και ο κατάλογος επιχειρήσεων του Yahoo συχνά αγνοούνται , ενώ στην ουσία αποτελούν βασικά μέρη μιας στρατηγικής internet marketing. Η εγγραφή του καταλύματός σας τόσο στην Google όσο και το Yahoo θα σας βοηθήσει να ανεβείτε στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης για συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά που θα επιλέξετε εσείς. Αυτομάτως αυτό σας παρέχει έναν δωρεάν τρόπο προώθησης του καταλύματός σας και μάλιστα ιδιαίτερα αποτελεσματικό.

Internet marketing με Blog και άρθρα

Μία άλλη βασική μέθοδος του internet marketing είναι αυτή της δημιουργίας ενός blog με προσθήκη συχνών άρθρων. Δημιουργήστε μεγάλες ποσότητες ενημερωτικού περιεχομένου πλούσιου σε λέξεις-κλειδιά για τον προορισμό σας που θα προσελκύσει την προσοχή και θα σας καταστήσει εμπειρογνώμονα στον τομέα σας. Δεν χρειάζεται να γράφετε άρθρα που προωθούν άμεσα την επιχείρησή σας. Αντ ‘αυτού, γράψτε χρήσιμο περιεχόμενο, όπως και στην περίπτωση των βίντεο που αναφέραμε παραπάνω. Προσθέστε πάντοτε Links προς την σελίδα σας και διαμοιράστε το περιεχόμενο αυτά σε ενημερωτικά άρθρα και blogs. Υπάρχουν αρκετά blogs με μεγάλο αριθμό αναγνωστών που θα δεχτούν να τοποθετήσουν ένα χρήσιμο άρθρο στο blog τους. Και μάλιστα εντελώς δωρεάν.

Social Media

Δημιουργήστε προφίλ σε όλα τα γνωστά κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, Instagram, LinkedIn και Twitter στο όνομα του καταλύματός σας. Δημοσιεύστε συνδέσμους προς τα άρθρα, τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας. Ενημερώστε τους ακόλουθούς σας για ειδικές εκδηλώσεις και προωθήσεις στον προορισμό σας με έξυπνο τρόπο.  Μην ξεχνάτε να παρέχετε πάντοτε πολύτιμες πληροφορίες στους οπαδούς σας. Έτσι θα τους κάνετε να θέλουν να συνεχίσουν να διαβάζουν τις ενημερώσεις σας. Και όσο μεγαλύτερο είναι το ακροατήριο, τόσο περισσότερη έκθεση για το κατάλυμά σας. Kατά συνέπεια τόσο περισσότερες κρατήσεις και έσοδα για εσάς.